icon for excluded vatExcl. BTW
icon for info on invoiceBedrijfsinformatie op de factuur
icon for reduced CO2Verminder CO2 uitstoot
icon for excluded vat

Excl. BTW

icon for info on invoice

Bedrijfsinformatie op de factuur

icon for reduced CO2

Verminder CO2 uitstoot

De beste prijzen op verschillende iPhones!

Het nieuwe motto voor Global Recycling Day: “upcyclen, verminderen en hergebruiken.”

Het nieuwe motto voor Global Recycling Day: “upcyclen, verminderen en hergebruiken”

Upcyclen is het nieuwe zwart. Laten we, voor we verder praten over upcyclen, één ding duidelijk maken: upcyclen is niet alleen een kwestie van oude spullen hergebruiken. Het is niet hetzelfde als recyclen. Het gaat erom dat je op een andere manier naar je spullen kijkt om iets te creëren wat nog beter is, zoals meubels gemaakt van oude vloeren of tafels van steigerbuizen. Het betekent dat we dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen transformeren tot iets wat uniek, functioneel en mooi is.

Het creëren van iets nieuws met oude producten: dát is upcyclen. Door upcyclen

krijgen producten die hun beste tijd hebben gehad weer een nieuw doel en een tweede leven, en hoef je ze niet meer weg te gooien. Dit proces blaast je oude spullen niet alleen nieuw leven in, maar helpt ook nog eens om afval te verminderen en het milieu te beschermen! Klinkt als een win-win situatie, toch?

Heb je nog meer redenen nodig om te beginnen met upcyclen? Hier zijn je drie redenen: 

  1. Upcyclen ondersteunt de circulaire economie en komt het milieu ten goede

Wie wil er nou niet bijdragen aan een beter milieu? Upcyclen heeft een groot effect op zowel het milieu als de circulaire economie. Minder productie van nieuwe producten betekent minder Co2 uitstoot. Het verlengt de levensduur van de materialen, minimaliseert de benodigde hoeveelheid grondstoffen en verkleint de hoeveelheid afval die we met zijn allen produceren.

  1. Upcyclen en recyclen zijn verschillende begrippen, maar je kan met beide aan de slag: ze vullen elkaar aan

Het grootste verschil is dat bij recyclen een voorwerp uit elkaar wordt gehaald om er vervolgens weer iets nieuws van te maken, terwijl bij upcyclen het product zijn originele functie behoudt en nog even waardevol blijft. Zo kan een fiets bijvoorbeeld worden omgetoverd tot een lamp, zonder dat het zijn originele functie verliest. 

  1. Upcyclen kan op heel veel manieren

Je kunt bijna alles upcyclen. Van mode en meubels tot industrie: er zijn tal van manieren om met upcyclen aan het milieubehoud bij te dragen en jouw deel te doen voor het creëren van de circulaire economie. DIY-decoratie voor in huis of zelfs van een t-shirt een crop top maken: het valt allemaal onder upcyclen. Ook zijn er steeds meer bedrijven die upcyclen, waar je als consument upcyclede producten kan kopen. Door de toenemende bezorgdheid van de consument over het milieu denken steeds meer mensen na over hoe ze, zonder al te veel moeite, duurzamer kunnen leven. In de toekomst zullen we meer en meer bedrijven zien die met deze upcycling-trend meegaan.

Denk deze Recycling Day dus eens na over manieren om voorwerpen in en rond je huis te upcyclen, te verminderen en te hergebruiken. Samen kunnen we duurzamere keuzes maken en bijdragen aan een meer ecologische wereld.

Gerelateerde artikelen

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !