Elke dag is Earth Day

Hoi, ik ben Yana, de Sustainability Hero bij Swappie. In mijn rol bij Swappie ligt de focus op Sustainability Reporting en Carbon Footprint Projects Management. Dat betekent dat het mijn taak is om ervoor te zorgen dat Swappie er alles aan doet om duurzamere keuzes te maken en zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.

Duurzaamheid is mijn passie en ik denk dat creativiteit, wetenschap en samenwerking hier samenkomen! Duurzaamheid creëert innovatief denken en laat je deel uitmaken van positieve veranderingen, zelfs wanneer je kleine acties onderneemt.

Vandaag is Earth Day, de enige dag van het jaar dat iedereen zich inzet om duurzame keuzes te maken en het milieu te helpen. Maar als wereldburgers, zou het niet nog mooier zijn als we elke dag voor de aarde zorgen. Dat is wat we bij Swappie doen!

Ons team werkt onvermoeibaar aan het vinden van nieuwe en innovatieve manieren om de aarde te helpen door middel van duurzame initiatieven. Vandaag wil ik graag de vijf duurzaamheidsinitiatieven delen die we hebben ontwikkeld. En dat blijven we elke dag doen – want elke dag is het Earth Day bij Swappie!

Minder gasemissies, meer bomen

We streven ernaar om onze werkzaamheden met aandacht voor het milieu uit te voeren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Elke keer dat onze klanten een refurbished iPhone van Swappie kopen helpen ze de aarde evenveel als het kweken van één boom.

Alleen al in 2021 hebben we geholpen om genoeg tonnen kooldioxide te besparen om kilometers bos te groeien.  

Nieuw leven voor onze telefoons

Je weet hoe ze zeggen dat katten negen levens hebben. iPhones van Swappie hebben in ieder geval twee levens en soms meer. Elke dag geven we een tweede leven aan gebruikte iPhones met het 3 + 1R concept: Reduce. Reuse. Recycle. Repair. We verminderen elektronisch afval. We hergebruiken alle functionele onderdelen. We recyclen wat er over is en we repareren alle telefoons in huis!

Swappie’s bedrijfsidee draait om dit concept en we hebben ons aangesloten bij de Right to Repair-campagne om de markt te transformeren en consumenten duurzamere opties te bieden.

Minder elektronisch afval

Wist je dat elektronisch afval de gevaarlijkste vorm van afval is? Daarom werkt Swappie aan het verminderen en verantwoord recyclen van elektronisch afval. Maar hoe doen we dit? 

We doen dit op verschillende manieren, zoals het verzamelen en recyclen van oude telefoons van onze klanten en het samenwerken met EPR Finland en Kuusakoski om 100% van het elektronische afval van onze activiteiten te recyclen. Swappie gebruikt ook sorteerbakken en educatieve posters om onze medewerkers eraan te herinneren om aandacht te besteden aan afvalsortering. Hoewel dit in eerste instantie misschien iets kleins lijkt, kan deze routine een aanzienlijke impact hebben op het milieu. 

Recyclebare materialen voor producten van Swappie

We hebben al eerder gezegd dat we iPhones een nieuw leven geven maar we helpen ook om karton te hergebruiken! Elke telefoon van Swappie wordt zorgvuldig in een duurzame verpakking geplaatst. Deze is ontworpen en gemaakt van 100% hernieuwbare, milieuvriendelijke en recyclebare materialen.

Waarom zouden we plastic gebruiken als we kunnen vertrouwen op fantastische duurzame oplossingen?

Laten we het doorvertellen

Duurzaamheid is onderdeel van Swappie’s cultuur en we willen dat al onze medewerkers en community deze wereldwijde missie omarmen door verantwoord te consumeren en circulair te zijn.

In 2021 werkten we samen met internationale organisaties zoals Plastic Change en CO2 Hero om plastic en elektrisch afval te verminderen en klanten te motiveren om milieuvriendelijke gewoonten te creëren. We hebben ook onze ‘Puhelimet Rahaksi’-tour afgelopen zomer in Finland gemaakt, waarbij we mensen aanmoedigen om vertrouwd te raken met het concept van refurbished elektronica en duurzaamheid.

En voor dit jaar hebben we nog meer spannende dingen op komst – blijf op de hoogte! Hoewel deze initiatieven die we nemen enorm lijken in vergelijking met wat je zelf kunt doen is het vrij eenvoudig om duurzamere keuzes te maken – gewoon minder doen! Consumeer minder, koop minder en besteed minder wanneer en waar je maar kunt. Beginnend met minder doen, kun je veel meer doen voor het milieu en van elke dag Earth Day maken.


Gerelateerde artikelen